ΑΒΑ ΕΡΜΗΣ - Header Section

                            Mεταφράσεις Αγγλικών

Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν την αγγλική γλώσσα ως την παγκόσμια γλώσσα ή αλλιώς "lingua franca", σύμφωνα με τον λατινικό όρο. Με περισσότερους από 350.000.000 ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, που έχουν την Αγγλική ως πρώτη γλώσσα, δηλαδή μητρική, και περισσότερους από 430.000.000 που την μιλούν ως δεύτερη γλώσσα, υπάρχουν ομιλητές της Αγγλικής στις περισσότερε χώρες σε όλο τον κόσμο. Γιατί όμως είναι τα Αγγλικά τόσο δημοφιλή; Γιατί έγιναν η παγκόσμια γλώσσα;


Τα Αγγλικά συχνά αποκαλούνται "η παγκόσμια γλώσσα των επιχειρήσεων" και φαίνεται να είναι ολοένα και περισσότερο αληθές καθώς το διεθνές εμπόριο επεκτείνεται κάθε χρόνο, φέρνοντας νέες χώρες σε επικοινωνία μεταξύ τους. Πολλά από τα καλύτερα μεταπτυχιακά προγράμματα στη διοίκηση επιχειρήσεων διδάσκονται στα Αγγλικά. Οι περισσότερες πολυεθνικές εταιρίες απαιτούν έναν συγκεκριμένο βαθμό επάρκειας γλώσσας της Αγγλικής από υποψήφιους υπαλλήλους, οπότε για να κερδίσουν μία θέση σε μία κορυφαία εταιρία, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν Αγγλικά. Γι αυτό και όλα τα έγγραφα που θα χρειαστεί ένας υποψήφιος υπάλληλος μια πολυεθνικής θα πρέπει να είναι αποκλειστικά στα Αγγλικά. Είτε θες μια καριέρα στις επιχειρήσεις, είτε στον τουρισμό , είτε στην ιατρική ή φαρμακευτική ή ακόμα και στη δημοσιογραφία , είτε διεκδικείς μία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο , τα Αγγλικά είναι απαραίτητα.
Όχι μόνο στις σπουδές των επιχειρήσεων αλλά συνολικά, τα περισσότερα μεταπτυχιακά σε όλα τα εκπαιδευτικά πεδία, είναι πλέον αγγλόφωνα και σε αυτό ευθύνεται η διαπολιτισμικότητα και η πολυφωνία, η δημοκρατία και η συνάντηση σπουδαίων μυαλών από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία τεράστια ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών που έχει διαμορφώσει έτσι τα σημερινά πανεπιστήμια και είναι η Αγγλική γλώσσα που έχει καταφέρει να γκρεμίσει όλα τα εμπόδια και να φέρει όλα της τα παιδιά κάτω από την ίδια σκεπή. Συνεπώς εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει αίτηση για ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, θα πρέπει να μεταφράσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα Αγγλικά.


Στον χώρο της ιατρικής, καθημερινά ασθενείς με ιδιαίτερες παθήσεις μεταφέρονται σε κλινικές και νοσοκομεία του εξωτερικού. Το ιστορικό του κάθε ασθενούς που υποβάλλεται σε μια τέτοια διαδικασία, μεταφράζεται στα Αγγλικά όπως και οι εξετάσεις του, επεμβάσεις και ότι αφορά την ιατρική του περίθαλψη και την κατάσταση της υγείας του. Όλα αυτά πρέπει να μεταφράζονται από επίσημους μεταφραστές για να γίνονται δεκτά στους φορείς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Ακόμα και στην περίπτωση κληρονομικών υποθέσεων, πολλές φορές κάποιοι από τους κληρονόμους, θα κληθούν να μεταφράσουν τα έγγραφά τους στα Αγγλικά. Άλλη περίπτωση είναι η μετάφραση οικονομικών εγγράφων εταιριών, όπως ισολογισμοί, εκθέσεις, απολογισμοί, τιμολόγια, λογιστικά φύλλα και άλλα πολλά.


Άλλες φορές ολόκληρες διαφημιστικές καμπάνιες εταιριών μεταφράζονται από ή και προς τα Αγγλικά με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σε άλλες χώρες και την διεύρυνση των πιθανών καταναλωτών και πελατών. Εγχειρίδια χρήσης συσκευών, έντυπα φαρμακευτικών σκευασμάτων, ιστοσελίδες, βιβλία, άρθρα, δημοσιογραφικές ειδήσεις και φυσικά διερμηνείες συνεδρίων και σεμιναρίων, εμπορικών συναντήσεων, ακροαματικών διαδικασιών κτλ., όλα αυτά καθημερινά χρειάζονται την αρωγή της Αγγλικής γλώσσας για να διασφαλιστεί άλλοτε το επιθυμητό αποτέλεσμα μιας διαφημιστικής καμπάνιας ή η επεξήγηση ενός φαρμάκου σε έναν ασθενή και άλλοτε το κλείσιμο μια μεγάλης εμπορικής συμφωνίας ή η επικοινωνία αλλοεθνών σε ένα σεμινάριο. Και η λίστα δε σταματάει.


Τα Αγγλικά είναι η παγκόσμια γλώσσα της αγοράς, του διαδικτύου, του ταξιδιώτη, του φοιτητή, του απλού ανθρώπου που επιθυμεί να επικοινωνήσει με φορείς ή ανθρώπους του εξωτερικού. Η ανάγκη μετάφρασης, λοιπόν, Αγγλικών εγγράφων προκύπτει καθημερινά είτε πρόκειται για πιο μεγάλες και σύνθετες περιπτώσεις είτε για πιο απλές και καθημερινές. Όποια και να είναι η δική σας ανάγκη, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail, τηλεφωνικά ή και από κοντά και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

FaLang translation system by Faboba