ΑΒΑ ΕΡΜΗΣ - Header Section

Διερμηνεία & Μετάφραση

Συχνές Ερωτήσεις για την Διερμηνεία και Μετάφραση

Εικονίδιο Εσωτερικής Σελίδας (Κάτω από τίτλο)

Υπάρχει συχνά η εσφαλμένη αντίληψη ότι ο διερμηνέας και ο μεταφραστής κάνουν την ίδια δουλειά. Ενώ και οι δύο ρόλοι ασχολούνται με το να μεταφέρουν νοήματα από την μια γλώσσα στην άλλη, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Διαβάστε τις ερωτήσεις που ακολουθούν για να εντοπίσετε ποια από τις δύο υπηρεσίες θα καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες σας.

 

Τι ακριβώς κάνει ο μεταφραστής;

Ο μεταφραστής ασχολείται με την μετάφραση του γραπτού λόγου, όπως κείμενα, πιστοποιητικά, συμβόλαια, ιστοσελίδες και κάθε είδους έγγραφο. Το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει ύστερα από εκτενή έρευνα και πολύωρη εργασία και σε μερικές περιπτώσεις η διαδικασία μετάφρασης υποστηρίζεται και επιβεβαιώνεται με τη χρήση εργαλείων μετάφρασης.

Κάθε επαγγελματίας μεταφραστής, που συνεργάζεται με την ΑΒΑ ΕΡΜΗΣ, μεταφράζει στην μητρική του γλώσσα και εξειδικεύεται σε συγκεκριμένο τομέα, όπως νομικές, τεχνικές, ιατρικές, εμπορικές, οικονομικές μεταφράσεις.

 

Τι ακριβώς κάνει ο διερμηνέας;

Ο διερμηνέας μεταφράζει τον προφορικό λόγο είτε μετά τον ομιλητή (διαδοχική διερμηνεία) είτε παράλληλα με τον ομιλητή (ταυτόχρονη διερμηνεία). Η διερμηνεία απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες, όπως άριστη γνώση και των δύο γλωσσών, εχεμύθεια, εξαιρετική ακρόαση και άριστη μνήμη, σαφήνεια στην ομιλία και οξεία αντίληψη καθώς η μετάφραση γίνεται εκείνη τη στιγμή και δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, παραβλέψεις ή παρανοήσεις.

Στην ΑΒΑ ΕΡΜΗΣ συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες, πιστοποιημένους διερμηνείς, ικανούς να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις συνεδρίων, επιχειρηματικών συναντήσεων, σεμιναρίων και ακροάσεων σε δικαστήρια.

 

Περιγράψτε μου μερικά παραδείγματα για να καταλάβω καλύτερα τις διαφορές ανάμεσα στον μεταφραστή και τον διερμηνέα.

Στην ακροαματική διαδικασία στην αίθουσα δικαστηρίου παρευρίσκεται ο διερμηνέας, ο οποίος αναλαμβάνει τη μετάφραση ανάμεσα στα δύο μέρη. Ωστόσο, η μετάφραση των νομικών εγγράφων θα ανατεθεί στον μεταφραστή.

Επίσης, σε μια επιχειρηματική συνάντηση, την μετάφραση της διαπραγμάτευσης αναλαμβάνει ο διερμηνέας ενώ η μετάφραση των συμβολαίων θα ανατεθεί στον μεταφραστή.

 

Drag and drop files here or Browse

FaLang translation system by Faboba