ΑΒΑ ΕΡΜΗΣ - Header Section

Κόστος Μετάφρασης

Η ΑΒΑ ΕΡΜΗΣ αναλαμβάνει με υπευθυνότητα τη μετάφραση των εγγράφων σας, γρήγορα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά . Στην εταιρία μας, η σχέση ποιότητας - τιμής (value for money) , αποτελεί βασική προτεραιότητα και για αυτό, εγγυούμαστε το καλύτερο αποτέλεσμα στην καλύτερη δυνατή τιμή.
Το κόστος μετάφρασης ποικίλει ανάλογα με το γλωσσικό ζεύγος στο οποίο πρέπει να γίνει η μετάφραση (γλώσσα πηγή - γλώσσα στόχος) , τον όγκο της μετάφρασης και την ορολογία της.
Παραδείγματος χάριν, οι δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες είναι οι πιο οικονομικές. Οι δεύτερες πιο οικονομικές είναι οι αραβικές και κατόπιν οι ασιατικές. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει από μόνο του κάτι καθώς θα πρέπει να αναλογιστείτε και τα υπόλοιπα κριτήρια. Ο όγκος είναι ένα εξίσου σημαντικό κριτήριο καθώς καθορίζει το μέγεθος της δουλειάς, δηλαδή, το πόσα άτομα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να βγει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα στον καλύτερο δυνατό χρόνο παράδοσης. Τέλος, η ορολογία είναι ,επίσης, ένας καθοριστικός παράγοντας. Ανάλογα με το πόσο εξειδικευμένη είναι η ορολογία η οποία πρέπει να χρησιμοποιηθεί, το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα.
Ενδεικτικά, μερικά δείγματα εξειδικευμένης ορολογίας, είναι :


• Η Ιατροφαρμακευτική ορολογία(Τεκμηρίωση χημικής σύνθεσης παραγωγής και ελέγχου, Τεκμηριώσεις ποιοτικού ελέγχου, Εκθέσεις επικύρωσης, Ιατρικά τεστ, Ερευνητικές εκθέσεις, Επιστημονικά άρθρα κλπ)

• Η Νομική ορολογία(Αγωγές εμπορικού δικαίου, Αγωγές στον τομέα του διεθνούς εμπορίου, Αγωγές εμπορικού δικαίου, Σωματική βλάβη, Κρατικές συμβάσεις, Εργατική νομοθεσία κτλ)


• Η Τεχνική ορολογία


• Η Οικονομική ορολογία

Το γραφείο μας παρέχει και δυνατότητα μετάφρασης transit, δηλαδή, μεταφράσεις κειμένων κατά τις οποίες μεσολαβεί η ελληνική ή άλλη γλώσσα. Παραδείγματος χάριν ,εάν το γλωσσικό ζεύγος της μετάφρασης του εγγράφου σας είναι τουρκικά - γερμανικά , ενδιάμεσα μεσολαβεί μετάφραση από τουρκικά σε ελληνικά ή αγγλικά και από ελληνικά ή αγγλικά σε γερμανικά. Στην περίπτωση αυτή, το κόστος είναι μεγαλύτερο λόγω του αυξημένου όγκου εργασίας και του δύσκολου γλωσσικού συνδυασμού. Ωστόσο, είστε σίγουροι ότι η μετάφραση φέρει ποιοτικό αποτέλεσμα με αυτό να σημαίνει ότι τίποτα δε " χάθηκε " στη μετάφραση και ότι το ύφος και η πραγματολογία του κειμένου παραμένουν αναλλοίωτα.
Το γραφείο μας αναλαμβάνει και μεγάλα projects με απόλυτη ευθύνη, διαφάνεια, εχεμύθεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Στα 20 και πλέον χρόνια λειτουργίας μας, έχουμε αναλάβει πολύ μεγάλα projects, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη πολύ μεγάλων κρατικών και ιδιωτικών φορέων, όπως για παράδειγμα, του ΟΑΣΑ και άλλων. Καθώς τα μεγάλα έργα απαιτούν και ισχυρές συνεργασίες μεταξύ της ομάδας που αναλαμβάνει το έργο, εμείς εγγυούμαστε για την άψογη συνεργασία μεταξύ της ομάδας μας. Οι έμπειροι μεταφραστές, διορθωτές και επιμελητές που αναλαμβάνουν το εκάστοτε project, εργάζονται με συνεργατικό πνεύμα και χρησιμοποιούν κοινή ορολογία. Ανάλογα με το είδος του κειμένου και την ορολογία που χρησιμοποιεί , επιλέγονται εξειδικευμένοι και έμπειροι μεταφραστές με γνώση του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Διαδικασία κοστολόγησης


Τα βήματα που ακολουθούνται είναι τα εξής:
1. Παραλαβή του εγγράφου σας είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε με τη φυσική σας παρουσία στην εταιρεία μας.
2. Καταμέτρηση λέξεων και υπολογισμός σελίδων μετάφρασης από εξειδικευμένο πρόγραμμα καταμέτρησης.
3. Έλεγχος/αξιολόγηση ορολογίας
4. Αποστολή προσφοράς (κόστος μετάφρασης, χρόνος παράδοσης)
• Στην ΑΒΑ ΕΡΜΗΣ , αναλαμβάνουμε τη μετάφραση όλων των κειμένων , χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν είστε ιδιώτης , κάποια κείμενα μπορεί να είναι τα παρακάτω:

• Ελληνικά και ξενόγλωσσα πτυχία
• Αναλυτικές βαθμολογίες σπουδών
• Πτυχιακές και Διπλωματικές εργασίες, Πραγματείες
• Βεβαιώσεις Σπουδών
• Πιστοποιητικά γέννησης, θανάτου, γάμου κ.τ.λ.
• Δικαιολογητικά για ΑΣΕΠ
• Ιατρικές διαγνώσεις
Εάν είστε εταιρεία, ενδεχομένως να θέλετε μετάφραση σε έγγραφα όπως:
• Εταιρικά έγγραφα (καταστατικά, δικαιολογητικά)
• Νομικά έγγραφα (συμφωνητικά, συμβάσεις , αγωγές κτλ )
• Οικονομικά έγγραφα (λογιστικά, φορολογικά- ισολογισμοί κτλ)

Όποια και να είναι τα έγγραφα που θέλετε να μεταφράσετε, στην ΑΒΑ ΕΡΜΗΣ , θα λάβετε άμεση εξυπηρέτηση, ποιοτικό και έγκυρο αποτέλεσμα και το καλύτερο δυνατό κόστος . Για να λάβετε προσφορά για τη μετάφραση του εγγράφου σας επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της πλατφόρμας επικοινωνίας ή τηλεφωνικά στο τηλέφωνο που αναγράφεται στα στοιχεία επικοινωνίας ή με τη φυσική σας παρουσία στο γραφείο μας.

FaLang translation system by Faboba